Lån til oppussing
- Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
- Du sparer tid og penger
- Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Slik hjelper vi deg
- 1SøknadFyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
- 2Gjennomgang med rådgiverEn rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
- 3Du mottar tilbud fra bankenSammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon
Vi hjelper deg med lånetilbud
- 13banker
- 100%uforpliktende
- Tjenestetorget Finans er en låneagent som hjelper deg med å virkeliggjøre en lånedrøm eller senke dine lånekostnader.
- Hos oss arbeider dyktige rådgivere med mange års erfaring fra bransjen, for å sikre deg best mulig hjelp på veien.
- Hver eneste dag jobber vi sammen med våre kunder opp mot de bankene vi samarbeider med, for å finne gode løsninger, vilkår og spare deg som kunde for penger.
- Bruk noen minutter på å fylle ut ønsket låneskjema, og vi tar jobben med å videreformidle søknaden. Tilslutt er det du som velger å si ja til tilbudet eller ikke. Tjenesten vår er uten kostnad for deg.
Se hva våre kunder sier om oss
Spørsmål om din søknad?
Vanlig spørsmål
- Hva er et oppussingslån?
Et oppussingslån er det samme som et forbrukslån, det vil si et lån uten sikkerhet. Det betyr at du ikke trenger en garanti til banken, såkalt uten sikkerhet. Du bestemmer selv hva pengene skal gå til. Du kan søke om oppussingslån uten sikkerhet inntil 500 000 kroner. Nedbetalingstiden er vanligvis 5 år, men skal du refinansiere eksisterende oppussingslån, kan du få inntil 15 års nedbetalingstid.
- Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?
Nominell rente er rentesatsen før gebyrer, mens effektiv rente er rentesatsen medberegnet gebyrer, slik som etableringsgebyr, termingebyr og andre kostnader. Du bør derfor se på effektiv rente for å få et bedre bilde av de faktiske kostnadene for lånet.
- Hvilken rente får jeg?
Akkurat hvilken rente du får, er veldig individuelt. Det avhenger av lånebeløp og sikkerhet. Det vil si at betalingsevne har mye å si, som betyr inntektene og utgiftene dine. Belåningsgraden vil også påvirke renten. Altså, hvor mye gjeld du har fra før. Dermed vil du kunne forhandle deg til lavere rente om du har betalt en del ned på lånet ditt og eier mer av boligen selv. Har boligen din steget i verdi siden du kjøpte den, vil dette også gjøre at belåningsgraden blir lavere.
- Hvem kan søke om oppussingslån?
For at du skal kunne søke om oppussingslån må du som hovedsøker, eventuell din medsøker, ha bodd i Norge i minimum 3 år, tjene minst 200 000 kroner i året, og ikke ha løpende inkasso eller betalingsanmerkning. Har du samboer eller er gift, anbefaler vi å søke sammen da det øker muligheten for å få innvilget lånet og få en lavere rente.
- Hvor mye kan jeg få i lån til oppussing?
Du kan maksimalt låne inntil 500.000. Lånesummen du får er bestemt av inntekten og utgiftene, hvor mye du allerede har i lån, samt egenkapitalen du stiller. I Norge kan man heller ikke ha samlet lån over fem ganger sin egen inntekt.
- Hvordan søker jeg lån til oppussing?
Det enkleste er å fylle ut vårt låneskjema. Om du trenger veiledning, kan du gjerne kontakte oss på 66770101. Vi kan også hjelpe deg med å fylle ut søknaden over telefon om du ikke har mulighet til å gjøre det selv. Likevel er det viktig at du da har tilgang på alle opplysninger om husholdningens inntekt og gjeld. Banken vil også spørre etter dokumentasjon på dette.
- Hvor lang tid tar det før jeg får svar på søknaden?
Det spørs hvor raskt du kan legge frem nødvendige dokumenter. Så fort disse er inne hos oss, sendes søknaden din til de aktuelle bankene. Så fremt de sendes innenfor åpningstid, mandag til fredag fra kl. 09 - 17. Vanligvis får du et svar innen et par dager etter at søknaden er videresendt til banken.
- Hva skjer når søknaden er innvilget?
Om du bruker elektronisk legitimering og signering, kan pengene være på konto allerede dagen etter. Dette spørs derimot helt på hvor fort alle dokumenter blir signert. Ikke alle banker tilbyr elektronisk signering heller, og det kan da ta inntil 5 virkedager før du har pengene på konto.
Søk om lån til oppussing
- 1Fyll ut låneskjemaVelg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
- 2Dokumenter hentes innBanken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
- 3Du mottar lånetilbudet banken kan tilby degSå får du tilbud om lån du kan si ja til. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Lån til oppussing
Trenger du lån til oppussing? Da kan det være lurt å gå gjennom alternativene for oppussingslån først, og vite hva du bør tenke på før du låner.
Oppussing av bolig kan være dyrt, selv om man gjør mesteparten av jobben selv. Det kan også bli kostbart om man ikke har oversikt over planene sine, og hvor mye det kommer til å koste.
I tillegg finnes det flere muligheter når det kommer til oppussingslån. Hvis du først må låne penger, gjelder det å få så gunstig lån som mulig. Med mindre det er noe som haster å pusse opp, kan du spare mye penger på å ta deg god tid, fremfor å skaffe lånet raskt.
Her gir vi deg en liten guide til hvilke alternativer har når du trenger finansiering til å pusse opp boligen. Samt noen ting du bør tenke på underveis i oppussingen.
For eksempel kan det lønne seg å innhente tilbud fra flere håndverkere samtidig, slik at du kan velge det tilbudet som passer best for deg.
Planlegg godt før oppussing
Oppussing kan være en prøvelse om man ikke planlegger godt. Det kan dessuten bli dyrt om du endrer planene underveis, så gå heller en ekstra runde med planen enn en runde for lite.
Planlegger man ikke godt nok, kan man ende opp med at ting koster mer enn man antok, og man sliter med å gjøre seg ferdig.
Det å bo med midlertidige løsninger i hjemme kan for eksempel tære på et forhold, og skape mye frustrasjon.
Før dere tar opp et lån til å pusse opp boligen, kan det derfor være greit å sette seg ned og se hvor mye penger dere trenger.
Dersom du bruker profesjonelle håndverkere, kan du få et pristilbud som du kan forholde deg til. Mens om du skal gjøre mye selv, må du regne en del selv på hva materialer kommer til å koste.
Visse ting i boligen må du uansett hente inn fagfolk til, slik som det elektriske anlegget. Da er det lurt å involvere dem tidlig for å få prisoverslag å forholde seg til.
Det å ta snarveier og raske løsninger på ting som våtrom og elektriske anlegget, kan virke negativt på boligens verdi. Derfor er det lurt å bruke håndverkere som kan gi deg dokumentasjon på arbeidet med tanke på senere verdivurdering av boligen.
Forbrukslån som lån til oppussing?
Forbrukslån er det dyreste lånealternativet når du skal pusse opp, men om du ikke har ledig sikkerhet til et rammelån eller å øke boliglånet, er det bedre enn andre løsninger.
For eksempel vil forbrukslånet ha bedre rente enn kredittkort, i tillegg til at man får mer oversikt med en nedbetalingsplan og faste innbetalinger å forholde seg til. Med kreditt kan man ofte betale et minstebeløp, og det er lett å miste oversikten.
Det er som regel også billigere med forbrukslån enn byggevarekjedenes egne finansieringsløsninger, som vi kommer tilbake til.
I perioden du har forbrukslån, vil det lønne seg å prioritere nedbetalinger på dette for å bli ferdig med lånet raskt. Desto raskere du betaler, desto mer sparer du på renter.
Hvis du lurer på hvor mye lånet kommer til å koste deg i måneden, kan du bruke en forbrukslånkalkulator. Når du søker om lånet er det verdt å merke seg totalprisen også.
Da du sikkert er interessert i å vite hvor mye penger du får igjen ved verdiøkning, må du også vite om kostnadene.
Øke boliglånet for å pusse opp boligen?
For de med ledig sikkerhet i boligen kan det å øke boliglånet være en god måte å låne penger med bedre rente. Rente på boliglån er markedets beste rente, og mange velger denne løsningen når de trenger å pusse opp.
Dersom man skal ha en økning i boliglånet, må man også øke avdragene. Dette er fordi man ikke skal trenge å betale renter på økningen så lenge at det ikke ville lønne seg.
Forbrukslån har for eksempel maks nedbetalingstid på 5 år, og hvis du betaler ned økningen i boliglånet innen fem år, vil du da ha spart penger. Mens om du lar det gå lenger, kan det fort bli like kostbart som et forbrukslån totalt sett.
Som nevnt trenger du ledig sikkerhet i boligen. Belåningsgraden må være innenfor 85 % etter økning, som vil si at det totale lånet må være under 85 % av boligens verdi.
Har du hatt verdiøkning siden forrige verdivurdering er dette noe som er med på å få ned belåningsgraden, og motsatt om verdien har sunket.
Rammelån til oppussing
For de som har hatt bolig en stund, og betalt ned en del i avdrag og opplevd prisvekst, kan rammelån være en løsning. Dette kalles også flexilån eller boligkreditt, avhengig av hvilken bank det er.
Når man søker om det, trenger man en relativt ny verdivurdering for å vite hva belåningsgraden på boligen er. Du kan låne totalt opptil 60 % av boligens verdi.
Etter man har fått innvilget rammelån, fungerer det litt som et kredittkort. Man har tilgang inntil en viss sum, og bestemmer selv hvor store avdrag man vil betale tilbake, men med et minstebeløp.
På samme måte som et kredittkort, må man ha gode rutiner for å betale tilbake. Det regnes renter av det du bruker hver måned. Dette må betales tilbake utenom ordinære avdrag på boliglånet.
Fordelen er at du får kreditt med lav rente, som du kan overføre til egen konto i nettbank eller mobilbank.
Rammelån gir deg en del fleksibilitet, men man må ta et større ansvar for å betale tilbake. Med tanke på at man ikke får med en nedbetalingsplan og faste terminbeløp, som hvis man øker boliglånet eller tar forbrukslån.
Byggekonto og avbetaling
Flere byggevarekjeder tilbyr egen byggekonto eller kredittkort. Her gjelder det å se etter renter, og kredittkort har gjerne høy effektiv rente. Selv om disse løsningene ofte kommer med rabatter på byggevarer, så bør du se om du heller sparer på å velge lån med lavere rente.
Effektiv rente på kredittkort er gjerne over 20 %, mens forbrukslån kan være halvparten av det.
Det er mange fordeler med kredittkort om man skal bruke det for kortere perioder og mindre summer, men for større summer kan det være bedre med et forbrukslån. Aller best er fremdeles boliglån.
Velger man delbetaling eller betalingsutsettelse, er det gjerne et etableringsgebyr og/eller månedsgebyr, om man velger den løsningen. Om det er rentefri periode varierer, og du må se opp for høye rentekostnader etter denne perioden er over.
Lønner det seg å pusse opp?
Det er vanskelig å gi et konkret svar på det: det gjør ofte det, men ikke alltid. Det er rett og slett en vurdering man må ta selv ut fra situasjonen man er i.
Kjøkken og bad er de dyreste rommene å pusse opp, og hvis du tenker å selge rett etter oppussingen er over, er det ikke sikkert det lønner seg.
Det er fordi det er en stor risiko for at man i beste fall bare får igjen det man har brukt på oppussingen. Skal du derimot bo der en stund, vil du også kunne regne bruksverdi av å pusse opp disse rommene.
Samtidig kan et veldig utdatert bad sørge for at en del kjøpere velger å se etter andre boliger enn din.
Dersom du skal pusse opp noe rett før du selger, så er ofte det enkle som gir best avkastning. Fikse løse deler, gjøre ferdig mindre påbegynte prosjekter og male i lyse farger er gode eksempler på lønnsom oppussing.
Man skal være forsiktig med spenstige interiørvalg om man pusser opp med tanke på salg. Da det kan snevre inn kjøpergruppen din, fordi de tenker de må sette av penger til å pusse opp slik de vil ha det.
Hvilke oppussingslån lønner seg?
Det som koster minst er naturligvis å spare penger man trenger før man starter oppussingen. Da betaler du ikke renter, men får heller renter for perioden du har det på kontoen.
Har du mulighet til å spare intensivt en periode, kan du slippe å ta opp like mye lån. Eller ha muligheten til å betale større avdrag for å betale ned lånet raskere.
Boliglånet har som regel beste rente hva gjelder lån, og om du har nok sikkerhet i boligen er det et godt alternativ når du trenger lån til oppussing. Belåningsgraden må gjerne være under 60 % for rammelån og 85 % for økning av boliglån.
Tenker du å ta et forbrukslån, så har det høyere rente enn lån med sikkerhet, men er ofte mer gunstig enn avbetalingsavtaler hos butikken.
Forbrukslån har gjerne lavere rente enn kredittkort også, samtidig som man får en konkret nedbetalingsplan å forholde seg til, slik at man kan se hvor mye lånet koster i måneden.
Uansett hvilken løsning du velger når du skal låne til oppussing, er det viktig at du ser om du har økonomien til å betale tilbake.
Det å ha ekstra utgifter i en lengre periode kan være vanskelig, og man bør tenke langsiktig.
Å søke om lån er uforpliktende, og da vil du få en bedre oversikt over hva du må betale i måneden og totalt. Det å hente inn tilbud om lån fra flere banker kan være lurt.
Når du sammenligner er det viktig at du sammenligner effektiv rente fremfor nominell, da dette representerer de faktiske kostnadene ved å ha lån.
Skal du låne til oppussing?
Enten du leter etter forbrukslån med lavere rente, eller skal øke boliglånet ditt, kan vi hjelpe deg. Vi kan også hjelpe deg å eksistere eksisterende gjeld, slik at du kan romsligere økonomi. Slik at du eksempelvis kan spare mer penger til oppussing.
Tjenestetorget Finans er en uavhengig låneagent som jobber for å finne de beste låneløsningene for deg og din situasjon.
Vi har flere forskjellige typer lån og refinansiering som vi jobber med, som deles inn i boliglån, lån til kjøretøy, forbrukslån og omstartslån.
Du finner skjemaer for ulike lån til oppussing på siden vår, men du kan raskt finne skjema for forbrukslån her. Mens du finner skjema for boliglån her.
Skal du søke om å øke boliglånet, huker du av for refinansiering av boliglån og legger til summen du vil søke om. Det er som nevnt viktig med tilstrekkelig sikkerhet i boligen, og du trenger en nokså ny verdivurdering av boligen, altså e-takst.
Sammen håper vi å finne den beste låneløsningen for deg og din situasjon. Tjenesten vår er også gratis å bruke, og tilbud du mottar er uforpliktende. Dermed har du ingenting å tape på å søke.