Rammelån
- Vi hjelper deg å finne gode låneløsninger
- Du sparer tid og penger
- Helt uforpliktende og kostnadsfritt for deg
Se hva våre kunder sier om oss
Slik hjelper vi deg
- 1SøknadFyll ut søknaden og last opp dokumentasjon
- 2Gjennomgang med rådgiverEn rask og grundig gjennomgang av søknaden med en dyktig og personlig rådgiver
- 3Du mottar tilbud fra bankenSammen velger vi en fornuftig og bærekraftig løsning som passer din situasjon
Spørsmål om din søknad?
Spørsmål og svar om rammelån
- Hvordan fungerer et rammelån?
Man får innvilget en låneramme som blir tilgjengelig på en lånekonto. Her kan man disponere pengene som man ønsker. Man har fleksibel nedbetaling, og betaler rente kun av beløpet du har brukt.
- Er rammelån dyrere?
Ofte vil rammelån ha noe høyere rente og termingebyr enn på vanlig boliglån. Skal du søke rammelån kan det lønne seg å sjekke tilbud i andre banker.
- Hva kreves for å få rammelån?
Du må ha en belåningsgrad som er under 60 prosent av verdien på boligen din. I tillegg kan du ikke få innvilget en låneramme som vil gjøre at samlet gjeld overstiger fem ganger egen inntekt. Du må også ha betjeningsevne.
- Hva er forskjellen på fleksilån, rammelån og boligkreditt?
Det er ingen forskjell på rammelån, fleksilån og boligkreditt. Dette er ulike navn for samme type låneprodukt, som varierer hos de forskjellige bankene.
- Kan man få fastrente på rammelån?
Det er kun flytende rente som tilbys på rammelån. Skal du ha fastrente må rammelånet først omgjøres til et ordinært nedbetalingslån.
- Kan man få avdragsfrihet på rammelånet?
Nedbetalingen av et rammelån er fleksibel, og det er ikke noen krav om å betale faste avdrag, kun rente. Rammelån er derfor definert som avdragsfritt.
Søk rammelån
- 1Fyll ut låneskjemaVelg ønsket låneprodukt. Du kan også ringe oss for hjelp.
- 2Dokumenter hentes innBanken trenger disse dokumentene for å gi et lånetilbud - gjøres gjerne dialog med rådgiveren.
- 3Du mottar det beste lånetilbudet bankene kan tilby degSå kan du i ro og fred ta stilling til om du ønsker å benytte deg av tilbudet. Kanskje blir drømmen realisert? Eller du sparer penger.
Hvordan fungerer et rammelån?
Et rammelån, også kalt boligkreditt eller fleksilån, fungerer slik at du får en låneramme opptil 60 % av verdien på boligen. Dette gjør det til det mest fleksible lånet med sikkerhet du kan ha.
Denne lånerammen disponerer du fritt, og betaler kun renter av det du bruker.
Rent praktisk vil du, eller medlåntakeren din, kunne overføre penger fra en lånekonto til egen konto.
Da har du tilgang til ekstra penger til enhver tid, til en lavere rente enn du hadde måttet betale på et kredittkort.
Men selv om renten er lavere, bør du ikke ta ut mer penger enn du har mulighet til å betale ned i overskuelig fremtid. Lag deg gjerne en plan for nedbetaling før du tar ut penger.
Låneramme inntil 60 % av boligens verdi
Rammelån er et fleksibelt boliglån for deg som allerede har betalt ned en del på boliglånet, og dermed har fått lavere belåningsgrad på boligen din.
Belåningsgraden er forholdet mellom hvor mye lån det er knyttet opp i boligen og verdien på boligen.
Lurer du på hva din belåningsgrad er? Du kan få en pekepinn på om du er innenfor 60 % av boligens verdi med vår belåningsgrad-kalkulator:
Lånekontoen vil ha et disponibelt beløp innenfor lånerammen inntil 60 prosent av boligverdien, avhengig av restlånet ditt. Når du etter noen år har betalt ned mer på boliglånet eller verdien på boligen har økt, kan du søke om å øke lånerammen.
Hvor mye koster et rammelån?
Prisen på et rammelån vil avhenge av hvilken bank du har rammelån hos. Noen banker har noe høyere rente på rammelånet, mens andre gir deg samme renten som på et vanlig boliglån.
Termingebyret på denne typen lån kan også være høyere enn et ordinært boliglån. Som med alle andre typer lån, er det viktig å finne et godt tilbud på rammelån.
Betaler du kun minimumsbeløpet over lengre tid, vil det fort bli dyrt, ettersom du betaler renter på det utestående beløpet du har brukt hver måned.
Har du boliglån i en annen bank?
Det er ingen hindring å søke om rammelån hos en annen bank, dersom du allerede har boliglånet et annet sted.
Banken du får innvilget rammelån hos, vil ta jobben med å flytte over resterende boliglån, samt gi deg en låneramme å disponere.
Det vil gjerne påløpe et etableringsgebyr, og et tinglysningsgebyr for flytting av pantet.
Men husk at det å få ned renten på et boliglån så lite som 0,5 prosent, kan ha stort utslag når det er snakk om større summer.
For eksempel vil 0,5 prosent rente ned på et lån på 2 millioner kroner utgjøre 10 000 kroner i året.
Dersom du ønsker å flytte konti, forsikringer og annet knyttet til din dagligbank, så vil den nye banken opprette dette hos dem. Mens du gjerne må overføre penger fra den gamle til den nye selv. Dette gjøres enkelt via nettbanken.
Nedbetaling av rammelån
Nedbetalingstiden på et rammelån har mer fleksibilitet enn på ordinært boliglån. Det er ikke noen fast nedbetalingsplan.
Minimumskravet er gjerne at du betaler renten av beløpet du har brukt. Et rammelån kan derfor defineres som avdragsfritt.
Med fleksibilitet i nedbetalingen kan det også være lett å nedprioritere tilbakebetalingen av lånet. Noe som vil koste deg unødvendig mye på sikt.
Før du tar ut penger fra lånerammen, kan det derfor være lurt å sette ned opp en liten nedbetalingsplan på egenhånd. Særlig når det er snakk om større kjøp.
Hvem passer et rammelån for?
Som nevnt må du være innenfor 60 % av boligens verdi, for å kunne få innvilget rammelån. Dermed passer det for deg som har betalt ned en del på boliglånet ditt allerede.
Siden rammelånet har mye fleksibilitet, passer det også for deg som er disiplinert, og har et sunt forhold til egen økonomi.
For å få innvilget låneramme må du også oppfylle krav til utlån.
Det vil for eksempel si at du ikke kan få en låneramme som gjør at samlet gjeld og lånerammer vil overstige fem ganger egen inntekt.
Økonomien din må også kunne tåle en tenkt økning i rente på 3 prosent, og minimum 7 prosent i rente.
Vi forhandler rammelån på vegne av deg
Ønsker du å få et fleksibelt boliglån som du kan disponere slik du ønsker? Da er det en ypperlig mulighet til å sjekke om du kan få bedre rente på boliglånet ditt.
Søker du rammelån via oss, så forhandler vi på vegne av deg med banker vi samarbeider med. Du mottar det beste tilbudet vi får til for deg ut fra dine forutsetninger.
Tjenesten vår er både gratis og uforpliktende. Du starter søknaden med skjemaet rett under teksten her.
Da setter en av våre dyktige lånerådgivere i gang med arbeidet så raskt som mulig. Du vil få god oppfølging om du trenger det underveis.
Når du får innvilget rammelån i en av bankene vi samarbeider med, vil de hjelpe deg med å flytte lånet over til dem. Dermed er det enkelt å bytte bank.
Har du spørsmål om rammelån eller om søknaden din? Ta kontakt med oss på telefon: 66 77 01 01 eller e-post: post@tfinans.no.